Nationella tävlingar

Student-SM

Ridsport


 

 

Varje år arrangeras ett Student-SM i ridsport (oftast under våren). Hemsidan för Student-SM i ridsport hittar du här. Vill du veta exakt när tävlingarna inträffar? Kontakta vår tävlingsansvarige här. Eller kika i vår kalender.

 

 

 

 

 

Simning


 

Varje år arrangeras ett Student-SM i simning (oftast i början av året). Hemsidan för Student-SM i simning hittar du här. Vill du veta exakt när tävlingarna inträffar? Kontakta vår tävlingsansvarige här. Eller kika i vår kalender.

 

 

 

 

Ishockey


 

Varje år arrangeras en Student-SM liga i hockey. Är du intresserad av att spela i ett av studentidrottens lag? Börja med att kontakta vår tävlingsansvarige här.

 

 

 

 

Rodd


 

Varje år arrangeras ett Student-SM i inomhusrodd, oftast i början på året, samt utomhusrodd i början av sommaren. Vill du veta exakt när tävlingarna inträffar? Kontakta vår tävlingsansvarige här. Eller kika i vår kalender.

 

 

 

 

 

Amerikansk inomhusfotboll


 

Varje år arrangeras en Student-SM liga i Amerikansk Fotboll. Är du intresserad av att spela i ett av studentidrottens lag? Börja med att kontakta vår tävlingsansvarige här.

 

 

 

 

 

Futsal


 

Varje år arrangeras ett Student-SM i Futsal. Turneringen har en tradition att spelas under senare höst varje år. Vill du veta exakt när tävlingarna inträffar? Kontakta vår tävlingsansvarige här. Eller kika i vår kalender.

 

 

 

 

Studentiaden

Studentiaden är ett tredagars arrangemang där minst 8 idrotter arrangeras under samma helg, varav minst fyra av idrotterna är Student-SM tävlingar. Valet av idrotter beror på arrangörsortens förutsättningar och bestäms i samråd med SAIF. Studentiaden sanktioneras varje år av SAIF, till en av förbundets medlemsföreningar som i sin tur arrangerar Studentiaden.


Syftet med Studentiaden är att:

  • Främja och utveckla tävlingsverksamheten mellan universitet och högskolor i Sverige.
  • Erbjuda ett arrangemang av hög kvalitet för deltagare på alla nivåer.
  • Skapa sociala nätverk och erfarenhetsutbyte mellan svenska studenter.

Studentiaden ska genomsyras av gemenskap och glädje bland tävlingsdeltagarna.

 

Meny