Studentidrottsforum

Samarbete med andra föreningar

Studentidrottsforum arrangeras varje år av Sveriges Akademiska Idrottsförbund. Helgen äger rum under oktober eller november månad och är en fullspäckad helg vars syfte är att samla alla inom svensk Studentidrott för att utbyta tankar och sätta en gemensam agenda framåt. Jämna år kombineras även forumet med Studentidrottens förbundsmöte.

Om Studentidrottsforum

Studentidrottsforum är ett forum för de som är medlemmar i en förening knuten till SAIF. På Studentidrottsforum har medlemmar möjlighet att träffa likasinnade människor, delta i workshops, inspirerande föreläsningar, fysisk aktivitet och inte att förglömma, en galakväll med prisutdelning och annat skoj! Studentidrottsforum äger rum under en helg på höstterminen, vanligtvis i oktober eller november månad.

2024 - Studentidrottsforum

Den 1–3 november är det äntligen dags för en av årets höjdpunkter, Studentidrottsforum! Detta år är det även förbundsmöte. Det blir  en helg där vi samlas för roliga aktiviteter, spännande workshops och får med oss en massa ny kunskap och glada minnen. Dessutom väljs en ny styrelse och riktlinjerna för de kommande två åren fastställs. Alla medlemsföreningar har rösträtt, under förutsättning att de betalat årsavgift och lämnat in årsrapport.

Val till förbundsstyrelsen 2024–2026

I höst är det dags för er medlemmar att välja styrelse till Sveriges Akademiska Idrottsförbund. Valberedningen söker därför ledamöter som genom styrelsearbete vill driva på och utveckla SAIF under perioden 2024–2026. Läs mer om hur ni nominerar till förbundsstyrelsen här.

Nominera till valberedningen

Valberedningens uppdrag är att föreslå ledamöter och ordförande som ska sitta i SAIF:s förbundsstyrelse. Styrelsen väljs vid förbundsmötet i oktober eller november jämna år. Vill du engagera dig genom att sitta i valberedningen eller vill du nominera någon du tycker skulle passa för uppdraget? Skicka din nominering till info@saif.se

Mer information om Studentidrottsforum 2024 kommer längre fram via vårt nyhetsbrev.

I vår kalender hittar du eventet för Studentidrottsforum 2024

För frågor, kontakta förbundskansliet här.

Studentidrottsforum är ett uppskattat årligt event. Förra årets upplaga var en stor framgång med fina utvärderingar och höga betyg. Nu satsar vi ännu lite extra för att toppa förra årets succé. Vi har lusläst utvärderingarna och plockat russinen ur kakan.

Förutom förbundsmötet kommer vi, efter tidigare års utvärderingar och önskemål, att i år fokusera extra på bland annat:

  • Nätverkande mellan föreningar
  • Verksamhetsnära workshops
  • Prova på aktivitet
  • Galamiddag och prisutdelning

Nominera till Årets utmärkelser

Vid varje Studentidrottsforum kan du nominera till årets utmärkelser. Varje utmärkelser hyllas med en prispeng som går till er förening.

Du kan nominera i följande kategorier: årets förening, årets foto, årets eldsjäl, årets film samt årets kreativa idé.

Årets förening – vinstpott 10.000 kr
Årets förening blir den förening som genom utveckling och/eller innovation under året bidragit till en god kontinuitet i dess verksamhet och därigenom skapat en livskraftig och attraktiv förening. Det kan vara en ökning av antalet medlemmar, utvidgning med nya idrotter, innovativa aktiviteter för att locka nya målgrupper av studenter, satsning genom utbildning av ledare och styrelse.

Årets foto – vinstpott 5.000 kr
Årets foto tilldelas en bild som speglar någon aspekt av studentidrotten.

Årets eldsjäl – vinstpott 5.000 kr
Årets eldsjäl delas ut till en person som med stort engagemang och hög kvalitet gjort något speciellt för föreningen.

Årets film – vinstpott 5.000 kr
Vi vet att filmer har lätt att få spridning och skapa intresse. En bra film kan locka nya medlemmar och deltagare. Priset för årets film tilldelas en film som speglar studentidrotten som det självklara valet. Filmen ska vara inspelad de senaste 12 månaderna, minst 30 sekunder- och maximalt 120 sekunder lång.

Årets kreativa idé – vinstpott 5.000 kr
Årets kreativa idé delas ut till en förening som genom sin kreativa sida skapat och genomfört någon/några kreativa idéer på aktiviteter för att stimulera till att fler väljer att röra på sig och vara fysiskt aktiva.

Hur nominerar jag? Kom överens i din förening vilka kategorier ni vill nominera i. Er förening kan alltså nominera i flera kategorier. Att nominera är enkelt, skriv en motivering tillsammans med eventuellt material (foto eller film) i ett mail med era nomineringar till adam.stigborn@saif.se. Nominerar ni till årets eldsjäl, skicka gärna en bild på vederbörande person. Gällande årets förening, skicka gärna en passande bild som representerar er förening.

*Motiveringar och bilder som används för att nominera till Årets utmärkelser kan komma att användas i våra kanaler för att marknadsföra Studentidrottsforum.

 

Relaterade dokument

Inga dokument

Relaterade sidor

Hitta andra föreningar

Studentidrottsforum 2024

Vid frågor

Kontakta Maja Andersson
Telefon: 010 – 476 54 92
E-post
: maja.andersson@saif.se

Meny