Som studentidrottsförening byts förtroendevalda ut varje år om inte varje termin. Därför har vi gjort en Bra-att-veta-lista till dig eller din efterträdare, för att snabbare komma in i studentidrottsvärlden! Varmt välkommen!

Bra att veta…

Idrotten är full av förkortningar
Först kan det vara bra att veta att SAIF står för Sveriges Akademiska Idrottsförbund.
RF = Riksidrottsförbundet, SF = Specialidrottsförbund, DF = Distriktidrottsförbund, IF = Idrottsförening
Så nu är du en god bit på väg! Låt oss fortsätta…

Försäkring: Som medlemsförening i Sveriges Akademiska Idrottsförbund omfattas ni av två försäkringar, Olycksfallsförsäkring för alla medlemmar i föreningen och Riksidrottsförbundets Föreningsförsäkring Bas. Läs mer om försäkringarna här och sprid gärna information om olycksfallsförsäkringen till föreningens medlemmar.

Lok-stöd: Statligt lokalt aktivitetsstöd, LOK-stöd, är ett bidrag som stödjer idrottsföreningars verksamhet för ungdomar i åldern 7-25 år. Bidraget beräknas på antal aktivitetstillfällen, antal deltagare och antal ledare under en period. Ni registrerar dessa och rapporterar sedan ansökan till Riksidrottsförbundet (RF) via IdrottOnline.
Sista ansökningsdatum för våren 2020 är 25 februari.
Läs mer om LOK-stödet här.
Eller kontakta vår föreningskonsulent här för fler frågor.

Gå vår styrelseutbildning
En gång om året erbjuder SAIF en tvådagars styrelseutbildning med föreningar från hela landet. Med svensk studentidrotts styrelseutbildning får du som är förtroendevald chansen att utveckla din förening. Det ska vara roligt att engagera sig inom studentidrotten och genom att gå styrelseutbildningen får du både kunskap och praktiska tips som förenklar styrelsearbetet.
När: Studentidrottens styrelseutbildning genomförs 4-5 april
Var: på Bosön (Lidingö, Stockholm).
Deadline för anmälan: 1 mars 2020. Du hittar anmälan här.

Projektstöd förening (fd. Idrottslyftet)
Från och med 1 januari 2020 förändras Idrottslyftet och kommer framöver att heta Projektstöd IF. Det innebär att du kommer att kunna söka stöd för att utveckla verksamheten för åldrarna 7-25 år. Under 2020-2021 kommer det gå att söka inom följande områden: Utveckling av ungdomsidrotten, stöd till idrottssvaga områden samt inom området utbildade aktivitetsledare. Detta projektstöd kan som tidigare ansökas hos Sveriges Akademiska Idrottsförbund, området Idrottssvaga områden söks via ert distriktsidrottsförbund. Mer information kommer. Vid frågor nu, kontakta vår föreningskonsulent här.

Studentidrottens Fb-grupp: Välkommen till Facebook-gruppen ”Vi i studentidrotten”. En grupp för personer som är verksamma i svensk studentidrott. Där ges tips både från förbundet men också medlemmar emellan.

Nyhetsbrev
En annan bra kanal för att få senaste information till din förening är från vårt nyhetsbrev som landar i din inkorg cirka varannan vecka. Anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Dina kontaktpersoner på SAIF:
Du kan alltid vända dig till Sveriges Akademiska Idrottsförbunds kansli, som hjälper dig med dina funderingar. Kansliet sitter i Idrottens Hus, Skanstull i Stockholm och har följande fem anställda:

Maja Andersson är din föreningskonsulent, och kan besvara frågor som rör både specifika och generella föreningsfrågor, t.ex LOK-stöd och Projektstöd IF mm. Maja har även hand om Studentidrottsforum. Kontaktuppgifter: fmaja.andersson@saif.se & tel: 010 – 476 54 92

Linnea Asservik är utbildningsansvarig på förbundet och har hand om frågor som rör all typ av utbildning. Vilka utbildningar erbjuder förbundet? Söker du en specifik kunskap? Hör av dig till Linnea så hjälper hon dig rätt.  
Kontaktuppgifter: linnea.asservik@saif.se & tel: 010 – 476 42 02

Adam Stigborn är tävlingsansvarig. Vill du och din förening arrangera ett Student-SM, eller har du frågor som i allmänhet rör tävlingsverksamhet, tveka ej att kontakta Adam. Kontaktuppgifter: adam.stigborn@saif.se & tel: 076-824 21 45

Jennica Norling Karlsson är kommunikationsansvarig. Jennica har hand om all kommunikation och står till förfogande om du har några funderingar kring ämnet. Vill du tipsa något om din förening eller har annan information som förbundet kan uppmärksamma i sina kanaler, hör av dig! Kontaktuppgifter:  jennica.karlsson@saif.se & tel: 010 476 54 95

Kristian Svensk, generalsekreterare, är till ditt bemötande för generella frågor. Kontaktuppgifter: kristian.svensk@saif.se & tel: 010 – 476 54 91

 
Meny