SAIF Söker delegationsledare till FISU World Forum

Är du en driven och engagerad person med intresse för universitetsidrott? Vill du vara med och representera Sverige på en internationell scen? Då har du nu chansen att ansöka om att bli delegationsledare och följa med till FISU World Forum i Zagreb, Kroatien 27–31 augusti.

Vad innebär FISU World Forum för dig som student?

FISU World Forum är en unik möjlighet där deltagare från hela världen samlas för en vecka fylld av kultur- och erfarenhetsutbyte, förstklassiga workshops och föreläsningar.

– Som studentrepresentant får du även delta i idrottsklasser och kvällsevent tillsammans med andra engagerade studenter. Det är inte bara en chans att lära sig nya saker utan även att knyta värdefulla kontakter och skapa minnen för livet. FISU World Forum erbjuder en dynamisk miljö där man får möjlighet att utveckla både personliga och professionella färdigheter. Förutom de organiserade aktiviteterna finns det gott om tid för att umgås och ha kul med nyfunna vänner från hela världen. Säger Johanna Wilhelmsson, studentambassadör hos SAIF

Personliga Erfarenheter

För Johanna har deltagandet i FISU World Forum varit avgörande för hennes karriärsutveckling. Att ha ett nätverk som sträcker sig över hela världen menar hon är en ovärderlig tillgång, särskilt inom universitetsidrott

Genom åren har jag fått flera förfrågningar om att delta i nationella forum eller att vara talare på evenemang, detta tack vare de kontakter jag knutit på FISU World Forum. Möjligheterna som öppnar sig efter ett sådant forum är oändliga!

-Ett oförglömligt minne från FISU World Forum i Costa Rica var ett besök på vulkanen Irazú. Trots att vi inte fick de utlovade vyerna på grund av tät dimma, förvandlades vår hajk till en spontan dansfest på vulkanens topp. Vi dansade allt från latinamerikanska danser till Cotton Eye Joe och Små grodorna. Dessa stunder av glädje och gemenskap är något jag kommer bära med mig hela livet.

Varför delta på FISU World Forum?

-Om du funderar på att delta, så säger jag bara, KÖR! Nervositeten inför mitt första forum försvann snabbt när jag insåg hur öppensinnade och vänliga alla deltagare var.

Jag har lärt mig otroligt mycket, men det är människorna som gör det hela värt det. Du kommer att skapa vänner för livet och få erfarenheter som kommer att gynna dig både personligt och professionellt.

-Så vad väntar du på? Tveka inte, kasta dig ut och ansök om att bli delegationsledare hos SAIF och följ med till FISU World Forum! Du kommer inte ångra dig.

Fakta om FISU World Forum 2024

FISU World Forum är ett internationellt evenemang som varje år arrangeras av International University Sports Federation (FISU). Forumet samlar representanter från universitet och högskolor världen över för att diskutera aktuella frågor inom universitetsidrott. Det är en viktig plattform för att dela idéer, erfarenheter och bästa praxis inom sportadministration, utbildning och andra relaterade områden. I år arrangeras forumet i samarbete Croatian Academic Sports Federation där årets tema är ”University Sport: Creating a Better World”

Läs mer om årets FISU World Forum 2024 på den officiella hemsidan

När: Den 27–31 augusti (Inresa och utresa sker i anslutning)

Var:  Zagreb, Kroatien

Är du intresserad och vill veta mer?

kontakta adam.stigborn@saif.se

Relaterade länkar

Läs intervjun med Christopher Svensson, SAIF ordförande och hans upplevelser från senaste forumet i Costa Rica.

 

 

Meny