Från och med 1 januari 2020 förändras Idrottslyftet och kommer framöver att heta Projektstöd Förening och har ett nytt syfte och nya riktlinjer. Det kommer alltså fortfarande vara möjligt att söka stöd för att utveckla föreningen!

Under 2020-2021 har vi ca 500.000 kr att fördela och kommer att kunna sökas inom följande områden: Utveckling av ungdomsidrotten, stöd till idrottssvaga områden samt inom området utbildade aktivitetsledare. Projektstöd Förening kan som tidigare ansökas hos Sveriges Akademiska Idrottsförbund, däremot skickar ni ansökan för stöd till Idrottssvaga områden via ert distriktsidrottsförbund.

Vi har tagit fram ett antal färdiga projektpaket där innehållet är det som ofta efterfrågas inom studentidrotten. Projektpaketen finns för att göra det enkelt att ta del av stöd och för att studentidrotten ska utvecklas i linje med vad svensk idrott som helhet strävar efter – att mer och fler ska trivas och vilja vara fysiskt aktiva inom föreningsidrotten. Ni hittar förslag på projektpaket här.

Ansökningsperioden har öppnat, så välkommen in med din förenings ansökan!

Ni ansöker via föreningens sida på IdrottOnline. Har ni frågor, kontakt vår föreningskonsulent här.

Läs mer här hur du ansöker och ta del av tips för ansökan.

Meny