Den 16-17 november arrangerade Sveriges Akademiska Idrottsförbund, tillsammans med Chalmers Studentkårs Idrottssällskap och Göteborgs Akademiska Ryttarsällskap, Studentidrottsforum 2019 i Göteborg med deltagande studentidrottare från hela landet.

Under helgen fick föreningar i Sveriges Akademiska Idrottsförbund diskutera bland annat studentidrottens framtid för 2020-talet. Forumet bjöd även på (såklart) fysisk aktivitet, galamiddag och inspirerande föreläsning. Under galamiddagen delades Årets utmärkelser ut i katergorierna: Årets förening, Årets eldsjäl, Årets film och Årets foto. Nedan presenteras vinnarna.

Årets förening  

JURA – Jönköping University Rowing Association 

JURA – Jönköping University Rowing Association vann med motiveringen: Årets förening är ett levande bevis på att det går att föra samman människor från hela världen kring en idrott. Årets förening har lyckats skapa en stimulerande miljö för både nybörjare och studenter som tränar och tävlar på elitnivå. De senaste åren har föreningen vidgat sina vyer och gjort en häftig resa ut i Europa. I september 2019 stod de själva som värdar när drygt 500 studentroddare från över 80 europeiska universitet kom till deras egen sjö. Med engagemang och delaktighet har den lilla föreningen visat att det stora är möjligt! 

Årets Eldsjäl

Fredrik Mattsson – Halmstad Studenters Idrottsförening 

Fredik Mattsson vann med motiveringen: Årets eldsjäl har ett brinnande engagemang för medlemmarnas bästa och är engagerad i både stora och små aktiviteter. Personen har bidragit till att starta upp en ny aktivitet i föreningen, en idrott som passar utmärkt inom studentidrotten med fokus på fair play och samspel. Årets eldsjäl är ödmjuk och mån om att finnas som ett stöd för andra samtidigt som personens sociala förmåga och prestigelöshet bidrar till kreativa lösningar och många skratt!

Årets studentidrottsfilm

VUGI 

VUGI i Växjö vann priset med motiveringen: Årets film visar på ett inspirerande sätt föreningens breda utbud av träning. Genom att visa aktiviteter med både styrka, tempo och lugn finns det något för alla. Glädjen och gemenskapen ger ett välkomnande intryck och att få flyga in till sin studentidrottsförening är mäktigt! 

Årets studentidrottsfoto

Anton Widlund – IKSU 

Anton Widlunds bidrag ”Älska vårvintern” vann med motiveringen: Årets foto är en välkomponerad och harmonisk bild som förmedlar glädje, sammanhållning och frihet. Det visar en aktivitet som lockar både nybörjare och erfarna. Att erbjuda friluftsliv tillsammans med annan träning är unikt för studentidrotten och bidrar i hög utsträckning till att minnen för livet och att skapa livslångt intresse för fysisk aktivitet. 

Meny