Vi vet att ni föreningar är nyfikna på varandra, därför har vi valt att ställa några frågor till en studentidrottsförening då och då. Nedan kan ni läsa mer om Bosö IF och förhoppningsvis få inspiration till er förening. Kika gärna i slutet av intervjun där Bosö IF ställer en fråga som kanske just du och din förening kan svara på? (Går bra att svara i kommentarsfältet nedan).

Bosö IF, berätta mer om er!
– Vi befinner oss på Lidingö i Stockholm, på Bosön Idrottsfolkhögskola. Vi är en förening med cirka 50 medlemmar, som är ungefär hälften av de studerande på skolan. Men vi håller även aktiviteter där alla får vara med, så vår målgrupp är alla studerande på skolan och inte bara de som är medlemmar, berättar Linn Rosbäck styrelseledamot i Bosö IF och fortsätter…

…Vi håller oftare events än dagliga aktiviteter, så vi åker ofta iväg på Student-SM i Futsal samt att vi varit på Studentiaden några år. På skolan har vi olika turneringar och aktiviteter, både inom och utanför idrotten. Nu innan jullovet så har vi en innebandycup där lagen ska klä ut sig och spela utklädda. Innan matchen börjar så väljer domarna det lag de tycker är bäst utklädda, och de får börja med 1-0. Det är andra året vi håller i turneringen och förra året var det en av våra mest uppskattade aktiviteter. Vi håller även i och organiserar en inspark i början av höstterminen samt en utspark i slutet av vårterminen för alla studerande. Annars har vi under varje onsdag en hall bokad där vi håller i olika idrotter – allt från volleyboll och dodgeboll till fotboll och tennis. Vi anpassar våra aktiviteter väldigt mycket efter intresse och kunskap på skolan just det året, så inget år blir sig likt!

Berätta om en konkret sak som ni är bra på?
– På grund av att många på skolan bara går i ett år så är det svårt att få till samma engagemang varje år, och på grund av detta jobbar vi aktivt med att inkludera alla på deras egna villkor. Därför är utövandet av idrott något som de studerande bestämmer själva; vill dem tävla så fixar vi en domare, vill dem bara träna för att ha kul, då anpassar vi passet efter det. Detta gör att fler har möjlighet och viljan att vara med – det finns något för alla, berättar Linn Rosbäck.

Beskriv med några meningar vad studentidrott är för er…
Studentidrott för oss är gemenskap på skolan. Bosön är en speciell plats, där idrott verkligen genomsyrar allt, och det märks i våra medlemmar. Många av våra medlemmar tävlar i sin egen idrott, på hög nivå, och därför blir Bosö IF och Studentkår en plats där vi kan idrotta bara för att det är roligt och hitta vänskap, berättar Linn Rosbäck tillsammans med styrelsen i Bosö IF.

Har ni en fråga till andra studentidrottsföreningar?
– Hur jobbar ni aktivt med er värdegrund? Är värdegrunden något alla har koll på, och hur jobbar ni i så fall med att implementera den i verksamheten, undrar Linn Rosbäck och resterande styrelseledamöter i Bosö IF.

Tack Bosö IF för era frågor och svar, ni följer Bosö IF här:
Instagram: @bosoifochstudentkar 
Facebook: Bosö IF och Studentkår

Meny