Internationella universitetsidrottsdagen (IDUS) har anordnats årligen sedan 2016 och firas veckan kring den 20 september. Att fira IDUS är ett perfekt marknadsföringstillfälle för föreningar.

Vad är IDUS?
IDUS syftar till att skapa länkar mellan universitet och lokala samhällen med fokus på idrott, fysisk aktivitet och hälsa. Målet är att koppla samman studenter över hela världen och att engagera och involvera såväl studentidrottsföreningar som andra intressenter inom studentidrotten. IDUS är en plattform för att utbyta idéer, bästa praxis, utmaningar och möjligheter inom och genom studentidrott över hela världen. I ett större perspektiv innebär IDUS en möjlighet att dela kunskap om nyckelfrågor som rör utvecklingen av studentidrotten världen över, och att öka medvetenheten om idrottens betydelse inom utbildningsinstitutioner.

Varför ska vi fira?
Att fira IDUS är ett ypperligt tillfälle för studentidrottsföreningar att marknadsföra sig och sina idrotter. 

När firar man IDUS?
Den officiella firardagen är 20 september men hela veckan kring den 20 september firas dagen runtom i världen.

Hur firar vi?
Det är helt och hållet upp till er, ni kan slå på stort eller fira smått. Lägg upp ert firande i sociala medier och använd #LetsIDUS och tagga oss @studentidrott

Några idéer på hur man kan vara med och fira IDUS:

  • Anordna en tävling på campus (eller någon annanstans) för att marknadsföra er förening
  • Gör ett inlägg på sociala medier och berätta vad din förening/idrott betyder för just dig och din hälsa (använd #LetsIDUS och tagga @studentidrott)
  • Anordna en prova-på-aktivitet för att inspirera fler att delta i just er idrott (och kanske även bli medlemmar i er förening)
  • Ställ upp en monter/bord på campus och advocera för något ni tror på i studentidrottens namn (kanske bättre förutsättningar till rörelse/idrott på campus?)

 

Glad internationell universitetsidrottsdag önskar SAIF!

Meny