Porträttbild på Paniz Yousefi
Paniz Yousefi, styrelsemedlem i SAIF

I oktober är det dags för Studentidrottsforum och årets förbundsmöte, kanske är det dags att nominera dig själv eller någon ur er förening som brinner lite extra för studentidrotten. Att bli kandidat till att sitta i styrelsen är en ära! En otrolig möjlighet att skapa nya erfarenheter och bredda sitt nätverk och inflytande, både inom studentidrotten och arbetslivet. Det är en chans att vara med och påverka till den förändring ni själva vill se. Studentidrottaren Paniz Yousefi berättar om sin oväntade resa in i förbundet.  

Paniz Yousefi är 26 år och pluggar ortopedingenjör på Jönköpings universitet och har på fritiden ett stort engagemang inom badmintonen. Hennes resa inom studentidrotten började då hon gick med på att fylla luckan som ordförande i Jönköpings studentidrottsförening JUSA, fram tills att de hittat en ny ordförande. När vi frågar om hennes resa in i SAIF skrattar Paniz och berättar att det hela startade med att hon förlorade ett vad. Paniz tillät sig att bli nominerad till förbundsmötet och slog vad om att hon inte skulle bli antagen. Ett vad hon alltså skulle komma att förlora.

– Jag visste inte ens vad SAIF var för något innan vadet och trodde därför inte att jag som student hade någon chans att komma med. 

Nu är hon förbundets yngsta och enda student i styrelsen och lyfter vikten av att ha studenternas perspektiv med i diskussionerna och arbetet inom styrelsen. Vilka vet bättre vad studenter behöver än studenterna själva, frågar sig Paniz. Att ha en bredd i styrelsen menar hon är en fördel i arbetet samtidigt som hon tycker att det har varit kul att få arbeta med människor i olika åldrar, med olika bakgrund och yrken. I början tyckte hon det var lite läskigt eftersom hon var yngst och inte hade full koll på vad SAIF faktiskt gjorde. Men efter att snabbt ha lärt känna de andra insåg hon att alla bidrog med bra input på olika sätt och att hon som student kunde bidra med mer än hon trott. Idag är Paniz otroligt glad att hon fick denna chans som har gett henne en större inblick i hur ett styrelsearbete kan fungera och ett större nätverk, både inom studentvärlden och arbetslivet.

 – Är du student och samtidigt vill ha en fot in i arbetslivet, då är detta en fantastisk möjlighet!

Tidigare har Paniz arbetat med SAKO (Svenska akademikers centrala organisation) där hon brunnit för samma frågor som hon brinner för inom SAIF, att kunna förbättra studenters förutsättningar på de olika universiteten i landet. På SAKO rörde det sig bland annat om anonyma tentor och frågor rörande CSN. Paniz beskriver att det var först när hon väl kom in i SAIF som hon kände att hon hamnat rätt, då idrotten hela tiden varit en stor del av hennes liv. Paniz brinner och arbetar för att förenkla kommunikationen ut till studenter för att få ett ökat intresse och en ökad kunskap om vad SAIF faktiskt erbjuder. Hon menar att många går minste om både större evenemang och den hjälp som finns att tillgå.  

 – Jag vill göra SAIF attraktivt så studenter kommer till SAIF som en självklarhet, istället för att SAIF ”jagar” dem. 

På frågan om hur arbetet ser ut i styrelsen beskriver Paniz hur de arbetar mycket tillsammans och hjälps åt med de olika delarna. De har större styrelsemöten en gång i månaden och däremellan pendlar de mellan mindre arbetsgrupper och varierar vilka som arbetar tillsammans. Detta menar Paniz har varit en stor del i att undvika grupperingar som annars lätt blir och att man lär sig otroligt mycket av varandra samtidigt som det bidrar till en fin sammanhållning. 

  

Tre snabba med Paniz – det bästa med att vara med i SAIF:s styrelse 

Är du driftig, gillar att ta tag i saker och vill ha en fot in i arbetslivet samtidigt som du kan göra skillnad under ditt studentliv, så skulle jag absolut rekommendera att kandidera till styrelsen, säger Paniz som sammanfattar det allra bästa med att vara med i SAIF:s styrelse.

  • Få möjligheten att göra skillnad i högre grad. Det du gör här i styrelsen kan göra skillnad för alla studenter i hela landet.
  • Att vara med i SAIF:s styrelse har gett mig nya perspektiv och ny kunskap kring hur det är att arbeta i en styrelse och samarbeta med olika människor från olika yrkesgrupper.  
  • Det roligaste med att vara med i SAIF:s styrelse är friheten att komma på nya idéer för evenemang och projektidéer, för att därefter skapa något attraktivt för studenterna och slutligen kunna ta del av resultatet. 

Om du är intresserad av att söka till styrelsen eller vill nominera någon du tror skulle passa i SAIF:s styrelse. Skicka ett mail till valberedningen@saif.se

 

Meny