Förra helgen arrangerade SAIF 2022 års förbundsmöte och studentidrottsgala på Bosön i Stockholm. Under helgen deltog studentidrottare och föreningsstyrelser från runt om i landet tillsammans med SAIF:s styrelse och kanslipersonal.

Helgen bjöd på kunskapsutbyten och inspirerande möten mellan föreningar i Sverige. Tillsammans valde vi in nya styrelsemedlemmar och en ny ordförande till förbundets styrelse. Med hjälp av IKSU-kampsport fick vi prova på flera olika kampsporter under helgen.

 

Under studentidrottsgalan delades Årets utmärkelser ut till personer och föreningar vars insatser under det gångna året bidragit till en bättre och starkare Studentidrott i Sverige. Vi vill än en gång rikta ett stort grattis till er som tilldelades Årets utmärkelser! Vi vill även passa på att lyfta alla er andra som också gjort fantastiska insatser under det gångna året, vi ser er och är imponerade av ert driv!

 

Årets förening 2022 – LSIF, Campushallen Linköping
Juryns motivering:
Genom ett både visionärt och verksamhetsnära fokus har föreningen tagit sig igenom pandemin på ett föredömligt sätt, både genom antalet medlemmar och sett till den ekonomiska redovisningen. Föreningen vill verka genom en samlad kraft, genom samarbete med andra föreningar och studentorganisationer lokalt vilket ligger helt i linje med Studentidrottens gemensamma strategi 2026. Föreningen har haft ett fokus om att växa och bli ett ännu självklarare alternativ för lärosätets studenter, vilket de också blivit genom att bland annat våga utöka med ytterligare en egen anläggning.

Årets eldsjäl 2022 – Malin Eklund, HKIF
Juryns motivering:
Att inte bara se hinder utan möjligheter är en konst. Med en stor portion entusiasm och social kompetens har denna person genom ordning och reda, föreningskunskap och utbildning bidragit med mycket energi och glädje till sin förening. Hon är en person som aldrig gav upp hoppet och har efter mycket hårt arbete och långa dagar lyckats vända en nedåtgående förening, till att idag ha en styrelse med studenter från ”hela världen” som tillsammans anordnar aktiviteter i 13 olika sektioner samt gemensamma träffar utanför. Hon är en person som kan vända negativt till positivt och problem till lösning och beskrivs som en person som med sitt driv och entusiasm kan försätta berg.

Årets kreativa idé 2022 – JUSA, med podcasten ”Jaguars Talk”
Juryns motivering:
Att sporra medlemmar att prata och reflektera över den miljö man vill verka i är nyckeln för en i slutändan medlemsdriven förening. Genom att finna en kontaktyta utanför idrottsplanen som lyfter aktuella ämnen, ledningens insatser och medlemmarnas åsikter tror vi att den här kreativa idén kan öka föreningsdemokratin samt nå nya medlemmar.

Årets video 2022 – UppX, Uppsala Extremsportförbund
Juryns motivering:
Lekandes i ett hav av studsmattor eller ute på äventyr i naturen, extrema utmaningar och en god sammanhållning är något som lyser upp föreningen i denna film. Med en underbar känsla för humor, gemenskap och äventyrslust sprider denna film idrottsglädje och en vilja att delta. Filmen lyfter studentidrotten på ett underbart sätt och visar tydligt upp varför vi alla vill vara en del av den. 

Årets foto 2022 – IKSU-Kraftsport
Juryns motivering:
Årets bild fångar ett ögonblick på väg mot vinst. Med beslutsamhet, en stadig grund och en blick av ren vilja visar den ett lyckat lyft på 300 kg som speglar idrottens engagemang. En imponerade bedrift värd att hyllas.

Vinnarna av Årets utmärkelser 2022

Vi ser fram emot ett fortsatt nära samarbete med er studentidrottsföreningar och hoppas att flera föreningar fortsätter att utbyta idéer och kunskap sinsemellan. Glöm inte att vi på SAIF finns för att stötta och hjälpa er  att nå era mål!

Avslutningsvis vill vi på SAIF tacka alla fantastiska föreningar för ert deltagande och engagemang och för en otroligt rolig och lärorik helg!

 
Meny