Svenska Universitetshockeyligan blir en del av Svenska Ishockeyförbundet

Från och med denna säsong är Svenska Universitetshockeyligan (SUHL), officiellt en del av Svenska Ishockeyförbundet. Säsongen invigs med seriepremiär imorgon lördag mellan Chalmers Blue McRangers från Göteborg och HKL Make Believes från Linköping. Seriepremiären spelas under Akademiska spelen i Göteborg och livesänds här.

SUHL drivs och organiseras sedan 2022 av Svenska Universitetshockeyföreningen. Universitetshockey har dock spelats i Sverige i många år innan dess. Sedan start och under det senaste decenniet har Sveriges Akademiska Idrottsförbund varit med och stöttat arbetet med Universitetshockeyligan. Det har varit ett långt och fint samarbete. Vi på SAIF tycker det är otroligt roligt och inspirerande att se hur drivna studentidrottsföreningar går samman och arbetar mot och når gemensamma mål. Nu tar alltså ligan ytterligare ett kliv i sin organisering och införlivas under Svenska Ishockeyförbundets paraply.

Det är fantastiskt att äntligen få presentera den här ligan som vi jobbat med under lång tid och ta svensk universitets- och högskolehockey till nästa nivå. Vi vill också rikta ett stort tack för det stöd vi fått från Svenska Ishockeyförbundet och Sveriges Akademiska Idrottsförbund i den här satsningen, tillägger Olivér Daoda, ordförande i Svenska Universitetshockeyföreningen tillika doktorand på KTH.

En välfungerande universitetshockeyliga ökar chansen att behålla fler studerande hockeyspelare inom sporten. Under säsongen består SUHL av totalt sju lag och det kommer att spelas 21 matcher.

För mer information om Svenska Universitetshockeyligan och SUHL – gå in på www.studenthockey.se eller ta kontakt på info@studenthockey.se

Meny