Bild: Svenska Cheerleadingförbundet

Sverige deltar för första gången i student-VM i Cheerleading i sommar. Den 1–4 augusti kommer Sveriges universitetslandslag att göra sin debut på student-VM i cheerleading, FISU World University Cheerleading Championship, som hålls i Split, Kroatien. Sverige deltar för första gången med ett universitetslandslag, där laget kommer tävla i klassen Senior Coed Elite.

Förberedelserna inför mästerskapet är i full gång. Laget hade sin första träningshelg i Malmö under den gångna helgen och ytterligare två träningshelger är planerade under sommaren för att finslipa formen inför tävlingen i augusti. Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF) är stolta över att presentera universitetslandslaget, som valts ut och samordnats tillsammans med stöd från Svenska Cheerleadingförbundet (SCF). Där Karolina Olovsson har utsetts till förbundskapten och Cia Sandberg till tränare för laget.

Förbundskapten: Karolina Olovsson

Det känns spännande att vi skickar vårt första universitetslandslag till student-VM 2024 – och dessutom i klassen Coed Elite! Det ser ut att bli ett fantastiskt arrangemang och jag är stolt över våra aktiva och tränare som är pionjärer i detta sammanhang, säger Karolina Olovsson, förbundskapten

Det är andra gången  som student-VM i cheerleading genomförs, och SAIF är särskilt glada över samarbetet med Svenska Cheerleadingförbundet. som sedan 2019 är en del av RF-familjen. I sommar kommer både Cheerleadingförbundet och Sveriges Akademiska Idrottsförbund att befinna sig på plats och vi ser framemot att följa den svenska truppen och deras framsteg.

Vi är glada över att ha det fina samarbete med Cheerleadingförbundet, som är ett relativt nytt förbund i RF-familjen. Det är en växande och spännande sport, och vi ser fram emot att se vad vi kan åstadkomma tillsammans,” säger Annette Löhn, GS SAIF

Lunds Akademiska Cheerleadingförening skickar representanter till årets trupp

Vi på SAIF är stolta över att lyfta fram Lunds Akademiska Cheerleadingförening, som kommer att representeras i den svenska truppen. De har visat ett fantastiskt engagemang och driv i sitt arbete, och det är inspirerande att se hur samarbetet mellan Sveriges Akademiska Idrottsförbund och Cheerleadingförbundet nu skapar möjligheter, även på internationell nivå för studentidrotten. Lund Cheer fungerar som en viktig språngbräda och inspirerar till möjligheterna som finns att tävla och träna på sin ambitionsnivå under studietiden.

Lunds Akademiska Cheerleadingförening, utmärkelse: Årets foto

Mer information om sommarens Student-VM

Har du frågor kring Student-VM? 

 

 

Meny