Den nya tävlingssäsongen har äntligen dragit igång! Först ut var student-SM i ridsport och nästa på tur är Studentkappen 2020: student-SM i segling som anordnas av KTH Segelsällskap.

Den 10 oktober välkomnas studenter från hela Sverige för att delta i student-SM i segling. En spännande och rolig dag väntar med hårt konkurrens om de åtråvärda pallplatserna. Det blir en riktigt heldag där seglarna först gör upp på vattnet och sedan har chansen att knyta kontakter med andra tävlanden på kvällen.

Theodor Uhmeier är projektledare för tävlingen och ser mycket fram emot att få anordna ett student-SM.
– Det känns väldigt kul, vi kör lite icke traditionellt och anordnar tävlingen med relativt kort varsel. Just nu är det lite intensivt, men vi löser allt som vi står inför på något sätt så det känns bra, säger Uhmeier.

Från början var tanken att KTH segelsällskap istället skulle ha ett klubbmästerskap, men efter att tidigare diskuterat möjligheten att anordna en större tävling med SAIF så väcktes idén om att arrangera ett student-SM. Sedan dess har intresset varit stort.

– Från början hade vi inga jättestora planer på att anordna ett student-SM, men sedan snackade vi lite grann inom segelsällskapet om att det skulle varit skoj att anordna en större tävling. Vi hade ganska mycket frågor men tillsammans med tävlingsansvarige Adam Stigborn har det varit väldigt lösningsorienterat, säger han och fortsätter:

– Något som har gått chockerande bra är att hitta folk som vill segla i tävlingen, redan nu har vi tio lag som är anmälda och intresset är brett.

Totalt räknar han med att det blir runt tolv lag med två till tre seglare i varje. Lagen utgår från Västerbrohamnen och själva tävlingen går sedan av stapeln på riddarfjärden där Stockholms segelsällskap (SSS) varit till stor hjälp med utlåning av båtar och utrustning.

Just nu ligger fokus på tävlingen i oktober, men redan nu säger Uhmeier att det skulle vara kul om den här tävlingen kunde bli återkommande. Speciellt sett till intresset.

– Nu när vi ser att intresset är stort så vore det kul om vi kunde få det här att leva flera år i rad, att det blir en permanent tävling. Då tror jag även att den skulle kunna bli ännu större, avslutar han.

När: Lördag 10 oktober 2020.
Var: Stockholms seglingssällskap, Smedsuddsvägen 13, 112 35 Stockholm.
Typ av båt: C55 båt.
Sista anmälningsdag: 28 september.
Anmälningslänkhttps://forms.gle/i4pVB9jp6DzGGrSL8
Anmälningsavgift: 700kr per lag.
Detta täcker:
– Regattatillträde
– Användning av båten
– Domaravgifter
– Lunch under dagen.

Schema och laguppställningar står klart närmre tävlingsdagen. Flera lag är redan anmälda och platserna till årets tävling börjar fyllas upp. Hittills har hela tio lag anmält sig till tävling, så se till att vara ute i god tid för att säkra ert lag en plats!

Mer information av tävlingen hittar du genom att klicka här.

För övriga frågor, kontakta tävlingsansvarige på SAIF här: https://studentidrott.se/startsida/kontakt/kansli/

Meny