Ställ inte in, ställ om och träna säkert!

Sveriges Akademiska Idrottsförbund vill uppmuntra till fortsatt träning under coronasmittan. Folkhälsomyndigeten rekommenderar att träning fortsatt ska bedrivas och det finns ett antal bra exempel runt om i landet på kreativa sätt att bedriva studentidrott. Vi håller med Folkhälsomyndigheten, träningen i sig är oerhört viktigt, men det skapar även gemenskap – en gemenskap som kan finnas där även om man tränar säkert enligt de rekommendationer som finns. Det viktiga är inte att hitta det optimala utan att verksamheten fortskrider. När alla till stor del sitter hemma blir studentidrotten viktigare för det sociala som fast punkt i vardagen för att träffa vänner och fokusera på något annat än skolan.”

Det här är ingen fullständig lista över all studentidrott som bedrivs nu men några exempel som vi hoppas att ni kan inspireras av.

Omställning av hela verksamheten – Inställda aktiviteter på obestämd tid slutade med omställning av verksamheten i SASSE

Omställning med nya riktlinjer KAUIF som justerar utbud och riktlinjer när det gäller utrustning

Studentsteget – en digital tävling mellan studentidrottsföreningar som registrerar medlemmars aktiviteter

Gruppträning utomhus – LSIF som bedriver verksamhet i Campushallen i Linköping är en av flera föreningar som bedriver gruppträning utomhus.
LSIF har dessutom via verksamhetschefen Pia Carlsson lyckats få en tidning att publicera en debattartikel om vikten av att röra på sig och att hålla i träningsrutinen på ett säkert sätt i dessa omskakande tider. Läs den här.

Vill ni ha tips eller frågor kan ni vända er till kansliet via info@saif.se, eller föreningarnas egna facebooksida, vi i studentidrotten.

Hälsningar från styrelsen i Sveriges Akademiska Idrottsförbund

Sture Espwall
Ordförande

Meny