Städa Sverige är idrottens miljöorganisation, en organisation som jobbar för en skräpfritt Sverige och glada idrottare. Nästan 8,8 miljoner kronor fick de föreningar och lag som städade i Städa Sveriges miljöprojekt under 2023 dela på. Det är nytt rekord! Totalt 26 119 studentidrottare, idrottsungdomar och ledare var med och plockade skräp under året i 212 kommuner, också det nytt rekord. Under 2024 siktar Städa Sverige ännu högre och bjuder därför in ännu fler föreningar att delta.

Skräp som slängs och hamnar där det inte hör hemma är ett stort miljöproblem och ett hot mot både djur och natur. Genom att medverka i Städa Sveriges projekt kan vi tillsammans göra en insats mot det miljöförstörande skräpet, samtidigt som man tjänar pengar till sin förening eller sitt lag.

Lunds Extremsportssällskap städar på stranden i Lomma. Foto: Thule Group/André de Loisted

2023 var rekordmånga 26 119 deltagare, fördelat på 1 174 städuppdrag, med i Städa Sveriges miljöprojekt. Tillsammans fyllde man över 21 000 stora gula säckar med skräp och verksamheten gav nästan 8,8 miljoner kronor till de deltagande föreningarna och lagen att dela på.

Vill er förening vara med 2024?
Vill ni ha chans att vara med och Städa Sverige 2024 och därigenom få ett ekonomiskt tillskott till att uppfylla era drömmar? Gå in redan i dag och anmäl ert intresse på Städa Sveriges hemsida: www.stadasverige.se/intresseanmalan/.

Mer information
Läs mer om Städa Sverige – idrottens miljöorganisation på www.stadasverige.se.

 

Lunds Extremsportssällskap städar på stranden i Lomma. Foto: Thule Group/André de Loisted

 

Meny