Den 25–26 mars genomfördes SAIF:s Styrelseutbildning i Göteborg. Nio föreningar och 35 personer från runtom i landet samlades för en helg full av inspiration, nätverkande, föreningskunskap och härligt häng!

Under helgen fick föreningarna ta vara på varandras erfarenheter och kunskaper av ett styrelsearbete. Workshops och föreläsningar om bland annat demokrati, inkludering, föreningsekonomi och verksamhetsplan genomfördes där föreningarnas erfarenheter stod i fokus. Akademiska spelen besökte styrelseutbildningen för att presentera möjligheterna för föreningar att både delta och engagera sig i multisporttävlingen.

Lördagskvällen avlutades med dans och dodgeballpass som föreningen Champs bidrog med samt en härlig middag där vi fick tid att lära känna varandra ännu mer.

 

Anders, Maja, Linnea & Therese som utbildade under helgen vill tacka alla som deltog och bidrog till så mycket ny energi!

 

Här är några röster om styrelseutbildningen i utvärderingen:

Haft så roligt! Lagom tempo, bra föreläsningar, roliga aktiviteter.

Det bästa med helgen var möjligheten att träffa andra föreningar och ge varandra inspiration och stöd. Roligt med olika övningar och diskussioner med dom andra föreningarna.

 

Styrelseordförande i föreningen Champs hade bland annat detta att säga om Styrelseutbildningen:

”SAIF hade verkligen anordnat det helt perfekt och det vi alla var mest nöjda över, var hur bra utbildningsformerna passade oss. SAIF:s utbildningsformer främjade utbytet av erfarenheter mellan de olika föreningarna och gjorde att personer från olika föreningar fick samarbeta med att lösa vissa olika uppgifter ihop utifrån den kunskap man hade. Vi hade ett annat mål med resan också, vilket var att sammansvetsa gruppen till en enad styrelse. Detta är något som vi tycker har gett utslag direkt efter att vi kommit hem. Personer i styrelsen som inte var så nära varandra, har helt klart fått starkare relation. Ur ett utbildningsperspektiv så kommer det så klart ta lite längre tid för att se vilket utslag den här helgen kommer göra på vårt framtida styrelsearbete. Men något jag personligen har lagt märke till är att motivationen inom styrelsen höjdes rejält efter helgen.”

 

Är er förening intresserade av styrelseutbildningen? Kontakta utbildningsansvarig Linnea Asservik

Meny