För två veckor sedan presenterade SAIF sin lärosäteskartläggning under två dagar. På torsdagen hade tre lärosäten chansen att presentera deras arbete på campus för andra lärosäten. Umeå Universitet, Jönköpings Universitet och Högskolan i Halmstad berättade hur de arbetar för bättre fysisk aktivitet bland skolornas studenter.

Under fredagen samlades föreningar för att ta del och lämna sin syn på samarbetet mellan föreningar och lärosäten. Vi fick höra två intressant presentationer från Halmstad Studentidrottsförening och Campushallen i Linköping.

Stort tack till alla som deltog!

Klicka här för att läsa lärosäteskartläggningen i sin helhet.

Healthy Campus

I slutet av mötena fick deltagarna en kort introduktion av Healthy Campus, ett program framtaget av den internationella studentidrottsorganisationen FISU. Sedan dess har vi sett ett växande intresse där flera lärosäten bett om att få en djupare presentation av konceptet. Den 16 december mellan 08-09 arrangerar Sveriges Akademiska Idrottsförbund därför ett digitalt frukostmöte där vi tillsammans med en en representant från FISU tar er igenom Healthy Campus.

Programmet är inriktat till er som vill ha ett internationellt verifierat verktyg för att standardiserat arbeta med ett hälsofrämjande arbete. På mötet presenteras programmet i sig, några exempel på motiv till varför lärosäten har gått med i programmet samt kostnaderna för medverkan. Det är framtaget av forskare inom de respektive områdena för att på bästa sätt stötta lärosätena i deras arbete att främja ett hälsosamt lärosäte. Rörelse är en viktig del, men är bara en av sju kategorier inom programmet.

Låter detta intressant? Anmälan görs genom att maila till kristian.svensk@saif.se, senast den 15 december så att vi hinner skicka ut en länk innan mötet.

Meny