Praktik hos Sveriges Akademiska Idrottsförbund

Under Januari till mars har vi haft möjligheten att ha Jonas Fridell hos oss under den praktikperiod som ingår i hans utbildning. Vi är alltid öppna för att ta emot personer som vill göra sin praktik hos oss, vilket både är kul och givande för organisationen som ger nya tankar och ögon på vad vi gör och varför.

Jonas, berätta kort om dig, (vad pluggar du, hur länge har du praktik och varför valde du praktik på SAIF?).
Jag pluggar till idrottskonsulent på Bosön idrottsfolkhögskola, har praktik i sex veckor. Valet att göra min praktik på SAIF föll sig naturligt då jag ville lära mig mer om vilka SAIF är och hur man jobbar kring studentidrotten, jag sitter själv i styrelsen för Bosö IF och studentkår som är medlem i SAIF.

Hur har dina uppgifter sett ut?
Det har varit varierande uppgifter. Har haft ansvar för ett projekt som SAIF har ett samarbete med finska förbundet OLL. Projektet handlar om att testa studenters livsstil. Det projektet har tagit en stor del av min tid med utbildning och planering.

Några exempel på vad jag gjort mer är att ha varit med på RF:s Antidopingskonferens, deltagit vid Grundutbildning för tränare på Campushallen i Linköping, en tvådagars nätverksträff för några föreningskanslier samt föreningsbesök.

Du har varit hos oss i fem av sex veckor, vilka topp tre saker tar du med dig från praktiken?

  • Att vara involverad i projektet som går ut på att testa studenters livsstil.
  • Vara med på Grundutbildning för tränare.
  • Mötet med föreningar

Vad kan du säga om SAIF:s kansli, som du tror ingen annan vet?
Det är ett härligt gäng som jobbar på kansliet för att stötta studentidrotten på olika sätt. De tycker om att fika! 😀

Kan du rekommendera något? (vad som helst).
Vill du lära dig mer om vad SAIF gör, hur de jobbar och påverkar studentidrotten kan jag verkligen rekommendera att göra praktik på SAIF:s kansli.

Meny