Det finns mycket inspiration att hämta från alla er studentidrottsföreningar runt om i landet. Därför har vi valt att ställa några frågor till en studentidrottsförening då och då. Nedan kan ni läsa mer om Östersunds Studenters Idrottssällskap (ÖSIS) och få en inblick hur deras verksamhet ser ut. Kika gärna i slutet av intervjun där ÖSIS ställer en fråga som kanske just du och din förening kan svara på? 

ÖSIS, berätta mer om er och vad ni stolta över!
Vi har cirka 310 medlemmar och finns i Östersund. Vi erbjuder veckoaktiviteter som innebandy, fotboll, yoga, squash med mera. Vi har även friluftsaktiviteter och turer som organiseras hos oss. Varje år anordnar vi även en Ski Week i Vemdalen som brukar bli väldigt uppskattad av våra medlemmar, berättar Medelin ordförande i ÖSIS och fortsätter…

… Vi är väldigt stolta över att vi har ett så bra samarbete med kommunen och andra aktörer i samhället, samt studentkåren trots att vi är en fristående organisation. Och att vi bidrar till att studenter dras till Östersund där vi möjliggör många aktiviteter med mycket engagemang.

Vad är ni extra bra på?
– Vi är bra på att skapa kreativa aktiviteter genom enkla medel, vilket våra ledare och aktiva i de olika sektionerna framför allt ska få cred för. Vår styrka är att vi är lyhörda mot våra medlemmar vilket speglar sig i vårt utbud av aktiviteter.
Vi är även bra på att söka samarbeten utanför studentvärlden, vilket är ett tips från oss. När vi vänder oss till potentiella sponsorer är vi bra på att berätta eller visa varför vår förening är en tillgång att samarbeta med. Vi presenterar också specifika projekt för företag (exempelvis Ski Week) som kan göra det lättare att få till ett samarbete då det blir mer konkret vad ett samarbete skulle kunna innebära tillsammans med oss, berättar Medelin ordförande i ÖSIS.

Vad har ni för fråga till andra studentidrottsförningar som ni önskar svar på?
– Vi undrar hur ni andra studentidrottsföreningar rekryterar medlemmar och även ledamöter till styrelsen?

Vad betyder studentidrott för er?
– Studentidrott för oss är en chans att skapa gemenskap, sammanhang, hälsoförutsättningar och ett roligare studentliv, beskriver Medelin.

Är du mer nyfiken på ÖSIS? Du hittar dem i sociala medier här:
Facebook eller Instagram (oesis)

Meny