Akademiska spelen är tillbaka för andra året i rad! Save the date, helgen den 28–30 september går årets upplaga av Akademiska spelen av stapeln. Med Göteborg som arena bjuds landets alla universitetsstudenter in för att tillsammans tävla i en rad olika sporter, delta i sociala sammankomster och framför allt skapa minnen för livet! SAIF har träffat årets projektgrupp som är i full gång med förberedelserna inför årets stora multisportsevenemang.

Projektgruppen i år består av sex studenter som tillsammans representerar både Chalmers Tekniska högskola och Göteborgs universitet. Samtliga i projektgruppen är mellan 20–23 år och har alla flyttat till Göteborg för att studera.

I projektgruppen hittar vi: Jonathan Axelsson som är projektledare, Emanuel Alm som har hand om sponsring, Zayed Mahra och Jarl Dang som arbetar med och ger stöd till alla föreningar som är med och arrangerar årets sporter, Rebecca Mårtensson som har hand om event och bankett, samt Malin Tegendal som har hand om marknadsföringen.

Vi ser fram emot årets upplaga av Akademiska spelen och att träffa alla deltagare från andra universitet i landet, för att ha en helg full av sport, gemenskap och massa kul tillsammans!

 

Vad är det bästa med att vara en del av årets projektgrupp?

– Chansen att vara med och påverka, samt kontakten med alla roliga föreningar och få vara med och se deras engagemang!

Alla i gruppen lyfter det roliga med att få chans att vara med i skapandet av ett större multisportevent som riktar sig till den breda massan studenter både i och utanför Göteborg. Dessutom lyfter projektgruppen att det är kul att lära känna många nya ansikten och inte minst varandra inom projektgruppen.

Det är en chans att lära känna alla fantastiska människor och få vara med och skapa något som har potential att utveckla svensk Studentidrott och inte minst ha otroligt roligt på vägen i arbetet tillsammans med alla.

Projektgruppen pratar varmt om det fina i möjligheten att engagera sig tillsammans med studenter från andra universitet.

– Föreningslivet ser lite olika ut beroende på om man går på Chalmers eller GU och att kunna mötas och utveckla samarbeten och event tillsammans är något som gör arbetet extra kul!

Hur har arbetet hittills sett ut?

– Hittills har projektgruppen arbetat tätt med föreningarna i Göteborg för att få ihop arrangörer för de olika sporterna. De har hållit i informationsträffar och haft möten tillsammans med föreningarna. Arbetet har bestått av mycket planering för att få med alla delar. På senare tid har projektgruppen börjat befinna sig ute på de olika skolorna i Göteborg för att informera, bjuda på kaffe och självklart bjudit in till tävlingar på plats också.

Snart åker vi ut på turné för att informera och hälsa på andra universitet och föreningar i landet, så håll utkik om vi kommer till er!

Vad är då Akademiska spelen?

– Akademiska spelen är ett multisportevenemang som ägde rum för första gången 2022 och har kommit att bli ett event som är här för att stanna. Tanken och visionen med evenemanget är att det ska finnas något för alla, där vi samlar Studentidrotten och flertalet tävlingar under en och samma helg. Detta för att skapa en större arena för tävling och nätverkande mellan de olika universiteten i landet.

Det kommer bjudas på flertalet tävlingar, både i individuella grenar och i lagidrotter. Samtidigt kommer det erbjudas roliga sociala event, där chansen att nätverka och lära känna andra studenter vid sidan av sporterna är i fokus. Allt avslutas sedan med en stor bankett för alla deltagare.

Håll utkik för snart släpps alla sporterna och i slutet av april öppnar early bird – en chans att anmäla sig till  lägre pris.

Det här är årets event du inte vill missa!

Vem kan delta i Akademiska spelen?

– Vem som helst kan delta i Akademiska spelen förutsatt att man är student och är medlem i en Studentidrottsförening. Skulle du inte vara medlem eller osäker på något, tveka inte att höra av dig!

Vad kan de som anmäler sig till årets upplaga förvänta sig?

– Det kommer vara ett större utbud vad gäller sporter och möjligheten till att tävla mot andra föreningar och universitet. I år satsar vi större och mer på studenter från andra städer. Det kommer erbjudas en rad sociala sammankomster och roliga event vid sidan av sporterna. I år kommer även möjligheten att delta på avslutningsbanketten finnas, där alla deltagare som varit med under spelen har chans att delta.

De som deltar kommer möta studenter från andra universitet och kanske helt andra program och tillsammans ha fantastiskt roliga dagar och skapa minnen för livet!

Hur ser förberedelserna och planerna framåt ut?

– I slutet av april kommer vi åka ut på liten turné till några olika universitet i landet för att marknadsföra och passa på att träffa olika föreningar. Arbetet är i full gång med föreningarna i Göteborg som ska vara med och arrangera och nu är det inte långt kvar tills vi släpper årets sporter.

Följ Akademiska spelen på instagram för senaste nytt!

Är din förening sugen på att delta på Akademiska spelen 2023? Kontakta projektgruppen eller föreningskonsulent/kommunikatör Therese Wahlström

Meny