Sök tjänsten som generalsekreterare på Sveriges Akademiska Idrottsförbund senast den 30 november!

Vill du vara med och främja livslångt idrottande och utbilda morgondagens ledare? På SAIF skapar vi möjligheter för studenter att skaffa sig sunda vanor, sociala nätverk och minnen för livet. Är du redo att arbeta med och för drivna studenter runtom i Sverige och utveckla svensk studentidrott? Sök rollen som generalsekreterare på SAIF!

Om SAIF

På Sveriges Akademiska Idrottsförbund får du genom ett betydelsefullt och omväxlande jobb göra skillnad. SAIF utvecklar, samordnar och företräder svensk studentidrott genom tävlingar, utbildningar och påverkansarbete både nationellt och internationellt. Vi vet att studentidrott är en viktig pelare för folkhälsan då den främjar både fysisk och psykisk hälsa genom idrott och gemenskap. Vårt arbete handlar dock inte bara om idrott, det handlar om att ge studenter verktyg för att påverka och skapa förändring. Genom studentidrott får de möjlighet att utveckla sitt ledarskap, kunskap i att driva idrottsföreningar samt chans att bygga viktiga nätverk för framtida karriärer.

Om tjänsten

Som generalsekreterare på SAIF kommer du leda arbetet på förbundskansliet och vara en central del i att skapa en positiv inverkan på studentidrotten i Sverige. Du kommer att arbeta med engagerade och drivna medarbetare där ni tillsammans främjar och utvecklar framtidens studentidrott. På SAIF tror vi att medarbetare växer med ansvar, därför skapar vi utrymme för medarbetare att arbeta med frågor de brinner för. SAIF är en arbetsplats som värdesätter gemenskap och vi provar regelbundet på nya idrotter och aktiviteter tillsammans. Vi är övertygade om att en positiv arbetsmiljö är nyckeln till framgång.

Arbetsuppgifter

  • Ledarskap: Du är ansvarig för att leda och samordna verksamheten på förbundskansliet, inklusive ekonomi, arbetsmiljö och personalfrågor.
  • Strategiskt arbete: Du sätter tydliga gemensamma mål för verksamheten och medarbetare utifrån förbundets strategi.
  • Samarbete och representation: Du främjar samarbete och goda relationer med medlemsföreningar och andra intressenter, samt representerar förbundet vid olika evenemang.
  • Styrelserapportering: Du fungerar som föredragande och rapporterar till förbundets styrelse.

Kvalifikationer

  • Ledarskap: På SAIF värderar vi det coachande ledarskapet högt. Vi tror att du som ledare stärker både team och individer och främjar goda samarbeten. Därför bör du ha erfarenhet av och vana att arbeta nära både verksamhet och ledning.
  • Kommunikation: SAIF verkar på olika nivåer inom den svenska idrottsrörelsen. Därför behöver du vara kommunikativ, lyhörd och lösningsorienterad.
  • Projektledning: Förmågan att effektivt kunna prioritera, planera, initiera, genomföra och följa upp projekt är viktig.
  • Språkkunskaper: Tjänsten kräver mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande kvalifikationer

  • Erfarenhet av den svenska idrottsrörelsen.
  • Erfarenhet av att söka finansiering och skriva ansökningar.

Värdegrund

SAIF är en del av den svenska idrottsrörelsen och lever och leder efter vår värdegrund och dess fyra grundpelare; glädje och gemenskap, demokrati och delaktighet, allas rätt att få vara med samt rent spel. Vi vet att en jämlik och inkluderande arbetsplats med ett brett spektrum av erfarenheter och perspektiv bidrar till verksamhetens utveckling. Vi strävar efter att spegla hela idrottsrörelsen och ser därför positivt på en stor bredd av sökande.

Övrigt

Start: Omgående, enligt överenskommelse.

Omfattning: Heltid. Arbete på kvällar och helger förekommer.

Anställningsform: Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Plats: Stockholm/hybrid.

Sista ansökningsdag: 30/11–2023.

Ansökan: Mejla din ansökan till christopher.svensson@saif.se  Ange referens Generalsekreterare SAIF i din ansökan.

Intervjuer och urval sker löpande.

Vill du bli en del av vårt fantastiska team och göra skillnad för studentidrotten i Sverige? Välkommen med din ansökan!

Meny