Här publiceras aktuella tjänster på Sveriges Akademiska Idrottsförbund.

Är du en stjärna på kommunikation med stort intresse för idrott?

Sveriges Akademiska Idrottsförbund är ett nationellt idrottsförbund som tillhör Riksidrottsförbundet. Vi samordnar och företräder idrottsföreningar vid universitet och högskolor i hela landet genom tävlingar, utbildningar och påverkansarbete, nationellt och internationellt. Förbundet har 105 medlemsföreningar och närmare 60 000 medlemmar. Vårt mål är att vara det självklara valet för studenter som idrottar!

Då vår nuvarande kommunikatör ska vara tjänstledig söker vi en vikarie. Tjänsten innehåller kommunikation kopplat till både ett nationellt- samt lokalt perspektiv i våra föreningar, tjänsten är ett vikariat på heltid. Den är placerad på Idrottens Hus i Stockholm.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla innehållet på våra kommunikationsplattformar i samarbete med våra medlemsföreningar. Du vill ta ansvar för det löpande kommunikationsarbetet och kan arbeta självständigt. Du är en stjärna på kommunikation som kan göra oss bättre på att tala om vad vi gör och vad studentidrotten bidrar med!

Arbetsuppgifter

  • Leda och samordna förbundets kommunikation, internt och externt
  • Överbrygga alla delar av vår verksamhet och få alla involverade
  • Skapa innehåll till, samt dirigera och utveckla våra digitala kanaler
  • Utformning av texter, trycksaker och digital media
  • Söka och initiera samarbeten med externa parter

Kvalifikationer
Vi söker dig som är positiv, flexibel, engagerad och:

  • har lämplig universitets- och högskoleutbildning inom kommunikation, PR eller journalistik
  • har praktisk erfarenhet av kommunikations- och mediearbete
  • har fallenhet för att skriva och kommunicera både på svenska och engelska
  • är serviceinriktad, noggrann och har god organisationsförmåga
  • har en förmåga att lätt knyta och upprätthålla kontakter med andra människor

Meriterande
Vi tror att du som söker har kunskap och erfarenhet av den svenska idrottsrörelsen eller andra ideella organisationer. Vi tror också att dina egna erfarenheter från högskola eller universitet inte ligger så långt borta i tiden. Eftersom ditt arbete kräver användning av olika typer av verktyg bör du ha goda kunskaper inom sociala medier, Adobe-programmen, verktyg för nyhetsbrev och pressmeddelanden.

Omfattning/villkor
Tjänsten är ett vikariat på heltid till och med 31 februari 2021 med möjlighet till förlängning. Tillträde sker så snart möjlighet ges. Förbundet är anslutet till Arbetsgivaralliansen och tillhör bransch Idrott. Vi erbjuder utöver en meningsfull arbetsplats möjligheten att styra din arbetstid, friskvårdsbidrag, träning på arbetstid samt en veckas extra semester per år.

Ansökan
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2 augusti 2020 via e-post till kristian.svensk@saif.se. Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan bli tillsatt under ansökningstiden.
För frågor, kontakta generalsekreterare Kristian Svensk på kristian.svensk@saif.se

Vill du veta mer eller engagera dig i förbundet på något sätt? Kika här eller kontakta oss på info@saif.se.

 

 

Meny