Under tisdagen gick regeringen och FHM ut med nya restriktioner som ett resultat av en förväntad ökad smittspridning. På onsdagsförmiddagen samlade Riksidrottsförbundet alla specialförbund för att reda ut en del frågetecken.

De nya restriktionerna som börjar gälla från och med 23 december kommer att påverka både idrotten och samhället i stort. Till skillnad från förra året ser förutsättningarna annorlunda ut med en vaccinationsgrad som gör lättare restriktioner möjligt. För Studentidrottsrörelsen innebär restriktionerna en påverkan på olika sätt.

Tre områden berör idrotten specifikt:

  • Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar (tävling och uppvisning)
  • Läger och cuper
  • Gym

De evenemang som vi känner till inom Studentidrotten är planerade och genomförda och de flesta föreningar har även paus i sin verksamhet nu under julledigheten. Det finns dock en del stora gym inom vår rörelse som påverkas mer. De har fått information direkt av oss i hur de ska tänka och agera.

I övrigt är vi på förbundet givetvis en stöttepelare som ni föreningar alltid kan kontakta. Vi håller både oss och er uppdaterade kring nya restriktioner och har ni några funderar är ni varmt välkomna att kontakta generalsekreterare Kristian Svensk under julledigheten.

Meny