Den 2 maj började Fredrik som föreningskonsulent på Sveriges Akademiska Idrottsförbunds kansli. Om du är nyfiken på att veta mer om Fredrik, kan du ta del av en kortare intervju här.

Välkommen till studentidrottsfamiljen, Fredrik. Berätta lite mer om dig och din bakgrund?
– Tack! Mitt namn är Fredrik Ginsby, bor i Stockholm med min fästmö i vårt hus som vi nu renoverar för fullt. År 2011-2014 pluggade jag Sport management vid Örebro universitet. Jag har tidigare jobbat på SISU Idrottsutbildarna Örebro som föreningskonsulent samt Svenska friidrottsförbundet som projektkoordinator för Finnkampen.

Vad betyder studentidrott för dig?
– Under min tid i Örebro var jag medlem i Campusgymmet och spelade mycket innebandy på drop-in tillfällena. Det blev en plats där jag träffade många olika personer som jag sen träffade på skolan och vissa också umgicks jag med. Det var en viktig del för att komma in i det sociala på universitetet vid sidan av de kurskamrater jag fick.

Jag tycker också studentidrott är ett bra tillfälle att få testa på de kunskaper som man som student också pluggar och tentar av under sin studietid. Det kan vara organisation, ledarskap, evenemang, ekonomi eller kommunikation, ett alldeles lysande tillfälle att få erfarenhet och att många gånger få vara en del av en fantastisk gemenskap.

Vad gillar du att göra på fritiden?
– Just nu består min fritid av att renovera vårt hus. Det är befriande att få variera och arbeta med kroppen också. I vanliga fall är jag en mångsysslare. När det kommer till träning så är det golf, padeltennis, löpning, gruppträning och landsvägscykling som gäller. På sommaren är segling en hit, likväl som en bok i solen. Jag har också ett intresse inom mat och dryck i kombination som jag också passade på att plugga vid universitetet i Örebro.

Om du fick göra en egen pizza, vilka ingredienser måste finnas med?
– Till att börja med ska botten vara tunn och gärna krispig med en riktigt mustig och koncentrerad tomatsås med mycket örter i, svamp, prosciutto , mozarella, parmesan och färska örter. Ja du hör ju, jag vet i detalj hur en god pizza ska vara, det vattnas i munnen redan!

Varmt välkommen!

Meny