Efter sommaren och semestern utökade Sveriges Akademiska Idrottsförbund sitt kontor. Ny in i gänget är Linnea Asservik som ska arbeta som idrotts- och föreningskonsulent!

Linnea Asservik är för flera i Studentidrotten ett välkänt ansikte där hon som medlem i Studentidrotten var engagerad i Halmstad Studenters Idrottsförening under flera år. Bland annat som ordförande i ett år. Just nu bor hon i Göteborgstrakten i där hon också är uppväxt med idrott som en självklar del i livet.

– Jag är uppvuxen i en idrottstokig familj långt ute på landet en bit utanför Kungälv. I vuxen ålder har jag flyttat runt en del men har nu landat i Stenungsund, vilket nästan är hemma. Jag är en JA-sägare som älskar att ha flera bollar i gång samtidigt. Från Högskolan i Halmstad har jag en kandidatexamen som Hälsopedagog/ Beteendevetare där jag under studietiden riktade in mig mot idrott, säger Linnea till hemsidan.

Vad är din bakgrund inom Studentidrotten?

– Under min studietid i Halmstad uppmärksammade en klasskompis till mig (som då var ordförande för Halmstad Studentidrottsförening) mitt intresse för fotboll. Jag coachades till att ta över som projektledare för deras förening Student League vilket jag såklart tackade JA till. Efter detta år behövde HSIF:s ordförande flytta på sig och jag fick då möjligheten att ta över. Tillsammans med ett gäng andra superengagerade elever drev vi föreningen under ett års tid. Detta var den roligaste perioden under min studietid.

Redan under tiden i HSIF var Linnea i kontakt med SAIF där hon bland annat var med på en styrelseutbildning på plats i Stockholm. Hon berättar att hon direkt såg en framtid i arbete med idrottsföreningar. Nu har hon gjort sina försa dagar och hon säger att hon hittat rätt.

– Det känns helt otroligt bra! Gänget här har varit väldigt välkomnande och nyfikna på mina tankar och erfarenheter. Jag tror vi kommer ha kul ihop. Det har varit en dröm för mig att få arbeta med idrottsföreningar ett bra tag så jag är supertaggad!

Föreningskonsulent, vad är din uppfattning om den rollen du som varit i kontakt med dom mycket när du var i HSIF?

– Det fanns alltid så mycket engagemang och glädje i de föreningskonsulenter som jag hade kontakt med under min studietid. Dem hade en vilja att bidra med sin kompetens samtidigt som dem alltid var supernyfikna på våra tankar och idéer. Vi fick möjligheten att gå flera utbildningar och även söka flera ekonomiska stöd som verkligen bidrog till att utveckla föreningen, säger Linnea.

Nu hoppas hon kunna ta sin kunskap och kompetens, kombinerat med sin erfarenhet av föreningslivet för att hjälp Studentidrottens föreningar framåt.

– Jag hoppas kunna bidra med de erfarenheter jag besitter från tiden ”på andra sidan” som student. Den glädje jag finner i studentidrotten hoppas jag kunna förmedla till studenter, föreningar och hela gänget på SAIF, avslutar Linnea.

Meny