Årets förbundsmöte kommer att genomföras digitalt den 24 oktober. Inför studentidrottens förbundsmöte 2020 kan din förening bidra på några olika sätt. Din förening kan till exempel skicka förslag på förbättringsåtgärder eller idéer (det vill säga skicka in en motion) som ni tror kommer gynna svensk studentidrott. Eller hur studentidrottens strategi ska se ut kommande år genom att återkomma med feedback på strategins remiss. Ni kommer i vanlig ordning kunna nominera till årets utmärkelser, och inte bara prisas med en hyllning utan också med vinstpengar! Det händer alltså stora och roliga grejer under förbundsmötet 2020 och vi ser fram emot ert deltagande!

Läs mer nedan hur ni kan bidra till förbundsmötet 2020.


Lämna en eller flera motioner till förbundsmötet

Som medlem i Sveriges Akademiska Idrottsförbund har ni en demokratisk rättighet att framföra era åsikter via något som kallas motion. Och nu är det dags för er förening att lämna in en eller flera motioner inför studentidrottens förbundsmöte 2020.

Att skriva en eller flera motioner är inte komplicerat. För att underlätta har vi tagit fram en motions-mall som ni enkelt kan fylla i. Tänk på att endast fylla i en motion per dokument. Har ni flera motioner, skicka dem till oss i separata filer (men så klart går det bra att bifoga dem i samma mejl). Tänk på att alltid skriva kortfattat. Försöka att använda enkla ord och formuleringar som inte kan missuppfattas.

Skicka er motion till info@saif.se senast den 31 augusti. Märk ämnesraden ”Motion förbundsmöte 2020”.

Här hittar du motionsmallen.


Skicka er feedback om studentidrottens strategiplan

Vid förbundsmötet 2020 är förhoppningen att kunna godkänna en strategisk plan för studentidrottens kommande år. Ett förslag på hur strategin kan komma att se ut har skickats ut till er föreningar i form av en remiss. Strategin ska hjälpa svensk studentidrott framåt i en gemensam riktning och därför är din förenings åsikt viktig. Har ni inte redan återkommit med feedback på remissen är vi på förbundskansliet glada för om ni kan göra det innan den 16 augusti.

Du hittar remissen här, kika och återkom med era synpunkter innan den 16 augusti till info@saif.se. Skriv i ämnesraden ”remiss strategi”

Nominera till årets utmärkelser

Trots att förbundsmötet i år genomförs digitalt görs det inget undantag att hylla era studentidrottsprestationer genom vad vi kallar årets utmärkelser. Din förening kan nominera ett eller flera bidrag i fyra olika kategorier (se nedan vilka kategorier du kan nominera i). Under förbundsmötet kommer vinnarna att presenteras och hyllas och så klart finns det en vinstsumma att kamma hem i varje kategori. Vinstsumman för årets förening och årets film går direkt till er föreningskassa. Årets eldsjäl och fotografen för årets foto får prispengarna i egen ficka. OBS! Alla nomineringar måste gå via er förening för att vara giltiga. Vänligen observera att prestationerna måste ägt rum mellan den 1 juli 2019 – 30 september 2020.

Årets förening – vinstpott 10.000 kr
Årets förening blir den förening som genom utveckling och/eller innovation under året bidragit till en god kontinuitet i dess verksamhet och därigenom skapat en livskraftig och attraktiv förening. Det kan vara en ökning av antalet medlemmar, utvidgning med nya idrotter, innovativa aktiviteter för att locka nya målgrupper av studenter, satsning genom utbildning av ledare och styrelse.

Årets foto – vinstpott 5.000 kr
Årets foto tilldelas en bild som speglar någon aspekt av studentidrotten.

Årets eldsjäl – vinstpott 5.000 kr
Årets eldsjäl delas ut till en person som med stort engagemang och hög kvalitet gjort något speciellt för föreningen.

Årets film – vinstpott 5.000 kr
Vi vet att filmer har lätt att få spridning och skapa intresse. En bra film kan locka nya medlemmar och deltagare. Priset för årets film tilldelas en film som speglar studentidrotten som det självklara valet. Filmen ska vara inspelad de senaste 12 månaderna, minst 30 sekunder- och maximalt 120 sekunder lång.

Hur nominerar jag? Kom överens i din förening vilka kategorier som ni vill nominera i. Er förening kan alltså nominera i flera kategorier. Att nominera är enkelt, skriv en motivering tillsammans med eventuellt material (foto eller film) i ett mejl till förbundskansliet (info@saif.se). Nominerar ni till årets eldsjäl, skicka gärna en bild på vederbörande person. Gällande årets förening, skicka gärna en passande bild som representerar er förening.


Skicka nomineringar senast den 30 september till info@saif.se. Märk ämnesraden med ”årets utmärkelse”.

Kika här för föregående års vinnare.

Meny